Over EFC

Missie van het bedrijf

De missie van EFC (European Filter Corporation) is het beheren van alle types van filtratie die noodzakelijk zijn in de industriële processen voor de meest uiteenlopende sectoren, vanaf een studie op maat tot aan het implementeren en onderhouden van filterinstallaties. Zin voor innovatie, jarenlange ervaring en partnerships met wereldwijde fabrikanten zorgen ervoor dat de firma EFC beschikt over gerichte expertise en een uitstekende reputatie op het gebied van filtratie en industriële zuivering. Door oplossingen te ontwikkelen en te implementeren die perfect zijn afgestemd op uw activiteiten en een geoptimaliseerd totaalbeheer van uw filtratie aan te bieden, garandeert EFC een duurzamer en rendabeler productieproces en een werkomgeving met respect voor de milieunormen.

Voorstelling van het bedrijf

EFC (European Filter Corporation) is actief in de sector van filtratie en industriële zuivering. Zijn activiteiten omvatten lucht-, vloeistof- en oliefiltratie, alsook ontstoffing, nevelafscheiding en filtratie met actieve kool. EFC profileert zich als een unieke partner en biedt dus een totaalservice aan vanaf een gepersonaliseerde studie op maat tot aan de implementatie van filteroplossingen en het onderhoud ervan door hoog gekwalificeerd personeel. EFC verzekert ook stockbeheer en de verkoop van verbruiksartikelen. Om deze totaalservice te kunnen garanderen op lange termijn, gaat het bedrijf partnerships en vertrouwensrelaties aan op basis van continuïteit met zijn partner-leveranciers en klanten. EFC verhuurt ook materiaal om tijdelijke problemen op te lossen of om een nieuwe oplossing te testen voor de implementatie ervan.

Geschiedenis

In 1989 wordt de firma European Filtration Corporation (EFC) opgericht in Lummen, in het hart van Belgisch Limburg. Vanaf 1990 worden de activiteiten uitgebreid naar Nederland en in 1999 zet het bedrijf zijn eerste stappen op de Franse en Luxemburgse markt. In 2004 ontwikkelt de firma de Atephos Mist Eliminator die ze op maat produceert in haar eigen werkplaats of ter plaatse. In 2013 vestigt het bedrijf zich in een nieuwbouw in de industriezone van Lummen-Zolder, vlak aan de opritten van de E313 en E314-snelwegen. Deze nieuwe vestiging bestaat uit supermoderne kantoren, een logistiek centrum en productiecentrum om het bedrijf de mogelijkheid te bieden te groeien en zich te vestigen op nieuwe markten. Datzelfde jaar beschikt EFC over eigen agenten in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Vanaf 2016 zet de internationale expansie zich voort met de vestiging van agenten in Zuid-Afrika, China en Zuid-Korea.

Extern partnerschap

In welke sector u ook actief bent, van de petrochemie tot de voedingsindustrie, EFC (European Filtration Company) is een unieke externe partner voor filtratie. Onze totaalinterventie omvat een analyse van de bestaande situatie, een gepersonaliseerde offerte op basis van uw behoeften en de bestaande normen, de ontwikkeling van specifieke oplossingen op maat, de implementatie van apparatuur door onze eigen teams, follow-up en onderhoud van installaties, stockbeheer en verkoop van verbruiksartikelen. Dankzij de langetermijnrelatie met onze partners en leveranciers kunnen wij u een efficiënt en optimaal beheer van de filtratie garanderen, afgestemd op uw activiteiten zodat uw productieprocessen duurzamer en minder duur worden.